Hopp til hovedinnhold

Voksenopplæring/­integrasjonsprogram for innvandrere

Vi tilbyr egne omvisninger for voksenopplærings-grupper, der vi tilpasser formidlingen til den enkelte gruppe.

Bestilling

  • Vi har svært få ledige plasser frem til skoleslutt i juni. For mindre grupper kan vi ha ledig kapasitet. Send e-post til booking@eidsvoll1814.no
  • For bestilling skoleåret 2024/2025:
Oscar Wergelands berømte maleri Eidsvold 1814, som viser Rikssalen fylt med eidsvollsmenn langs veggene. I midten står Christian Magnus Falsen og leser fra et papir. Ved siden av sitter Christie og, som den eneste, ser mot oss som betraktere.

Bli kjent med grunnloven, 1814 og det norske demokratiet!

Norge forandret seg mye på begynnelsen av 1800-tallet. Opplysningstida ga folket nye ideer om menneskeverd og om hvordan man skulle skape et moderne og rettferdig samfunn. Nå skulle ikke lenger kongen ha eneveldig makt: Makten skulle deles! Folket skulle styre!

Gjennom seks uker våren 1814 sådde eidsvollsmennene de første frøene som etter hvert skulle gjøre Norge til et av verdens mest demokratiske land. Hva måtte til for å skape et rettferdig og likestilt samfunn?

Elevene blir tatt med på en spennende reise gjennom Eidsvollsbygningen og fortellingene om hva som skjedde før, under og etter riksforsamlingen var samlet her.

Vi tilpasser gruppens språknivå. Husk å gi beskjed om hvilket nivå gruppen er på når du bestiller.

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1