Billettene koster kr. 100. Du kan kjøpe billetter når du kommer eller ved å trykke på billettknappene under.
Vi har ikke plassressrvasjoner. Møt gjerne i god tid.
Torsdag 23.november
Unni Irmelin Kvam: Fenomenet bunad i kulturhistorien
Bunad vekker følelser i oss – på godt og vondt. Hva er det med bunadsplagget som setter sinn i kok og hjerter i brann? Programleder for Bunadspodden, historiker og forfatter Unni Irmelin Kvam, tar tak i bunadens kulturhistorie og bruk fra Hulda Garborg til i dag. Med utgangspunkt i podkasten Bunadspodden og som forfatter av tre bunadsbøker (Nordlandsbunaden, Beltestakken og Rindalsbunaden fra Nordmøre) tar Kvam for seg myter om bunad som møter henne når hun formidler om bunad.
Gratis inngang for alle som stiller i bunad!
Tidligere foredrag
Torsdag 9.november
Tiago Matos: Mellom flosshatt og skarpladd revolver –opposisjon og opprør på 1800-tallet.
Fra enevelde til selvstendighet og demokrati, og fra Christiansborg via Eidsvoll Verk til Stortinget. Historien om politikk i Norge er preget av store begivenheter drevet frem av store menn i flotte lokaler. Men denne historien rommer også fortellingen om utenomparlamentarisk opposisjon, opprør og opptøyer – om rebelske bønder og opprørske arbeidere. Hvordan forholdt «den store hobs slettere elementer» seg til politikken på 1800-tallet?
Torsdag 16.november
Bård Frydenlund: Den globale Carsten Anker – enevelde, slaveri og verdenshandelen
For 250 år siden fant Carsten Anker embetsveien i København, og i 1792 ble han direktør for Det dansk-asiatiske kompani. Der fikk han ansvaret for en lukrativ verdenshandel drevet gjennom med brutal utbytting og slaveri som virkemidler. Helt fra han møtte Adam Smith på sin «Grand Tour» til han ble norsk utenrikssending i 1814, hadde Carsten Anker et bredt blikk på hvordan verden hang sammen. Hva slags tankegods brakte egentlig Carsten Anker med seg hjem til Eidsvoll Verk?