Hopp til hovedinnhold

Camilla Collett gikk foran

I januar 2023 er det 210 år siden Eidsvolls store datter Camilla Collett ble født. I den anledning inviterer Eidsvoll 1814 og Tverrpolitisk kvinnenettverk i Eidsvoll til markering med foredrag av Vigdis Hjorth.


Obs nytt tidspunkt: Lørdag 28.januar klokka 16.00

Grunnet forhold utenfor vår kontroll, må foredraget flyttes fra klokka 13.00 til 16.00.
Vi beklager dersom dette medfører ulempe for deg.

Foredraget har naturlig nok tittelen Camilla gikk foran. Som Norges første feminist var det jo det hun gjorde!

  • Collage satt sammen av portrettmaleri av Camilla Collett og fotografi av forfatter Vigdis Hjorth
    1/1

Vigdis Hjorth mener litteraturen kan si oss alt om å være kvinne i dagens samfunn. I dette foredraget ser hun nærmere på Camilla Collett og de som har fulgt etter henne.

Camilla Collett (1813-1895) var en pioner – både som romanforfatter og kvinnesaksforkjemper. Hun er best kjent for sin ene roman, Amtmandens Døtre, som drøfter kjærlighetsekteskap kontra fornuftsekteskap, og viser hvilke begrensede muligheter kvinner har til å bli lykkelige i ekteskapet

Dette er litteraturen som ikke bare har formet samfunnet og historien vår, men også av vår egen oppfatning av hvem vi er som mennesker. Vigdis Hjort er en nestor i litteraturhistorien og, ikke minst, i de psykologiske og filosofiske labyrintene litteraturen snirkler seg gjennom.

Vigdis Hjorth deler sine beste anekdoter og refleksjoner, og er en uforglemmelig formidler som bruker hele sitt spektakulære følelsesregister når hun forteller. Kom, nyt og lær!Lørdag 28. desember

klokka 16.00

Wergelands hus

100,- kr, ingen plassbestilling


Eidsvollsbygningen er åpen til 16, 

Kafe Standpunkt er åpen under arrangementet 

BILLETTER

Du kan kjøpe billetter når du kommer eller ved å trykke på knappen nedenfor.
Vi har ikke plassreservasjoner.