<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Stortingsvalget 2021

Stortingsvalget er en høytidsdag for folkestyret. Følg med her for å se hva som skjer på grunnlovsstedet før valgdagen 13. september!

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Demokratiet i Norge ble til i Rikssalen på Eidsvoll i 1814, og koblinga mellom 1814-historia og muligheter og utfordringer i demokratiet i vår samtid, er kjernen i vårt museumsoppdrag. I ukene før valget har vi et forsterka fokus på stortingsvalget gjennom våre skoleomvisninger, førstegangsvelgersamlinger, digitale læringsressurser for skolene og ikke minst vår «Riksdebatt». Innholdet blir publisert på denne sida etter hvert som det blir klart, så følg med!

Årets Riksdebatt samler flere av Norges største ungdomsorganisasjoner til debatt om unges muligheter til å medvirke, ytre seg og få gjennomslag i dagens politiske kultur. Debatten blir lansert på denne nettsiden fra tirsdag 7. september. Følg med! Les mer om andre valgarrangementer og om våre læringsressurser for skolene nedenfor:

Valglokale i Wergelands Hus

Alle stemmeberettigede som er folkeregistrert i Eidsvoll kommune, kan avgi sin stemme i Wergelands Hus på valgdagene 12. og 13. september. Det må man kunne kalle kortreist demokrati! At folkestyret skulle gjelde i Norge, og at den folkevalgte forsamlingen skulle ha navnet Storting, ble bestemt her på Eidsvoll Verk for litt over 200 år siden!

Åpningstid for stemmelokalet er søndag 16-20, mandag 10-21.
Søndag er museet og kafe Standpunkt åpen fra 11-16, mandag er museet og kafeen stengt.

Ta med legitimasjon når du skal stemme, det er ikke nok å oppgi navn og fødselsdato. Valgkort er ikke legitimasjon. Gode eksempler på legitimasjon er pass, nasjonalt ID-kort, førerkort og bankkort med bilde, men du kan også bruke annen type legitimasjon. Kravet er at den inneholder velgerens navn, fødselsdato og bilde.