<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Ny bok: Transatlantiske forbindelser

Norsk-amerikanske relasjoner gjennom 200 år.

Bokslipp 27. september

Vi feirer bokslippet med et åpent arrangement, sammen med noen av bidragsyterne og alle interesserte som ønsker å vite mer om prosjektet og sikre seg ett eller flere eksemplarer av boka. Du er hjertelig velkommen!

Sted: «Haven», Amerikalinjen hotell på Jernbanetorget i Oslo, 

Tid: 27. september klokka 16.00

Gratis.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

I 1814 så flere av eidsvollsmennene til den liberale, amerikanske konstitusjonen som et forbilde for et norsk politisk system. Siden den gang har kulturelle impulser og direkte politisk påvirkning fra USA gjort seg gjeldende på flere samfunnsområder.

Med denne boka får vi et bredt, historisk perspektiv på de lange, transatlantiske forbindelsene mellom USA og Norge, gra masseutvandringen på 1800-tallet via institusjonelle samarbeid i mellomkrigstiden til den intensive alliansebyggingen i tiårene etter andre verdenskrig.

Forfatterne drøfter temaer som statslån, bistandsarbeid etter krigen, militært samarbeid, internasjonale studier, folkehelse, menneskerettigheter, moderne dans og kunst. Boka gir ny innsikt i de mange konsekvensene og resultatene av de norsk-amerikanske forbindelseslinjene.

Dette er andre utgivelse i prosjektet Founding Fathers across the Atlantic – History and Legacy in Norway and the USA, ved museet Eidsvoll 1814.