<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Omvisning med tolk

Til Grunnlovsjubileet utviklet Statped, i samarbeid med Eidsvoll 1814, video-omvisninger som ble tolket for hørselshemmede, og nedenfor finner du to ulike omvisninger beregnet på ulike aldre.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Gjennom året besøker tusenvis av skoleelever Eidsvoll 1814 for å lære om Grunnloven og hvordan Norge ble et selvstendig og fritt land. Omvisningene de får er tilpasset læreplaner fra barnetrinn, ungsdomstrinn og videregående skole. 

Nedenfor finner du lenker til to ulike omvisninger fra 2014, der vår guide Rannveig Finsen (t.v.) sammen med Line Beate Tveit som tolker, viser deg de viktigste rommene i Eidsvollsbygningen og forteller om hva som skjedde der for litt over 200 år siden – avgjørende hendelser som fremdeles har stor betydning for Norge. Begge omvisningene er også tekstet. Du skru av/på teksting i video-avspillervinduet selv. 


17.mai og grunnloven

I denne ressursen tar Rannveig oss med på en historisk reise med omvisningen «17.mai og Grunnloven». Omvisningen er tilpasset læreplaner for 3.- 4. trinn, men passer også for andre aldre. Underveis i omvisningen blir dere også presentert for en rebusoppgave. Omvisningen er tolket til norsk tegnspråk og du kan også velge å skru på undertekst.

«Et modig oppgjør»

I denne omvisningen tar Rannveig oss med på en historisk reise med omvisningen «Et modig oppgjør». Omvisningen er tilpasset læreplanmål for 8. - 10. trinn, men kan like godt ses av folk i alle aldre. Den er tolket til norsk tegnspråk og du kan også velge å skru på undertekst. 

På museets ute-område går en løype som vi kaller Demokratiske milepæler. I denne videoressursen kan du klikke deg fra årstall til årstall og se videoklipp som forteller om de hendelsene som milepælene representerer.