<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

USAs skjebnevalg

Torsdag 22. oktober klokka 19.00 er det duket for spennende valgdebatt her på Eidsvoll 1814. Vi skal snakke om den politiske kulturen i USA, og om erfaringene mange amerikanere gjør seg i dag, i et samfunn som oppleves som mer polarisert enn noen gang. Vi skal også prøve å forstå mer av den historiske utviklingen av presidentembetet – jobben som i dag gjør en person som Donald Trump til verdens mektigste menneske.


Program. Klokka 19.00-20.30 i Wergelands Hus.

  • Møt Hans Olav Lahlum, historiker, rikskommentator og forfatter av flere bøker om amerikansk politikk og historie. Denne høsten er Lahlum aktuell med boka Trump, Biden og slaget om USA.
  • Til oss kommer også Henrik Ø. Heldahl som har fulgt den amerikanske presidentvalgkampen tett hele veien. Han er politisk journalist i Nationen og kommentator på nettstede amerikanskpolitikk.no.
  • Bård Frydenlund, direktør ved Eidsvoll 1814, leder arrangementet. Han vil blant annet bidra med perspektiver på den amerikanske grunnlovens betydning i dag, med utgangspunkt i den ferske boka Grunnlovshistorie på tvers av Atlanteren

Billetter

Eidsvoll 1814 er opptatt av smittevern og ønsker alle en god museumsopplevelse. Det vil derfor være begrenset antall plasser og forhåndspåmelding. Billetter kjøpes her:

Arrangementet er en del av vårt flerårige grunnlovshistoriske prosjekt om forbindelser mellom USA og Norge, de to eneste landene med gjeldene konstitusjoner fra revolusjonstiden.

We are […] testing whether that nation or any nation so conceived and so dedicated, can long endure.

Abraham Lincoln, 1863