<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

1.–4. trinn

17. mai - Norges nasjonaldagsfeiring - er uten sidestykke i verden. Dette er barnas store dag og vi feirer Norges bursdag, vårt demokrati og vår frihet.

  •  (Foto/Photo)

Men hvor startet feiringa av 17. mai?

Eidsvollsbygningen

Bli med på ei reise i Eidsvollsbygningen for å finne ut hva som skjedde i 1814. Mange store navn dukker opp underveis: prins Christian Frederik som blir konge, Christian Magnus Falsen som kalles «Grunnlovens far» og «17.maikongene» Henrik Wergeland og Bjørnstjerne Bjørnson. Det norske flagget, nasjonalsangen og barnetogtradisjonen settes i sammenheng, og gir elevene en historisk forståelse for 17. maifeiringa i Norge. 

Omvisningen går gjennom flotte stuer og den viktige Rikssalen. Ned de smale trappene og gjennom de trange gangene, kommer elevene til kjelleren under Eidsvollsbygningen der tjenerne bodde. 

Eidsvollsbygningen er fortellinga om herskap og tjenere og om Grunnloven som forandret Norge og ga oss en nasjonaldag.Formidlingshefte til utstillingen «Søsken i frihetskamp»

Vår utendørs utstilling «Søsken i frihetskamp» handler om de samfunnsengasjerte forfattersøsknene Henrik Wergeland og Camilla Collett, som begge vokste opp i Eidsvoll. Vi har laget et enkelt formidlingshefte som lærerne kan bruke til forberedelse og som utgangspunkt for samtaler med elevene. 


Formidlingsheftet finner du her:

Demokratisenteret for 4. trinn


Demokrati handler om å stille opp for mennesker og saker som trenger ditt engasjement. Barn og unges meninger er viktige! I Demokratisenteret blir dere tatt med på ei tidsreise fra Eidsvollsmennene og Grunnloven, gjennom en spektakulær filmopplevelse, til stasjoner hvor din mening om blant annet «Ungdommens grunnlov» er viktig. Selv om «Demokratisenteret for unge» er tilpasset en noe eldre målgruppe, kan det også være lærerikt for elever på 4. trinn. Gi beskjed når dere booker om dere ønsker å besøke Demokratisenteret, så tilpasser vi for gruppa. 


Eidsvoll 1814 har en lekeplass dere kan benytte før og etter omvisning.