Hopp til hovedinnhold

Skoletilbud

  • 1/5
  • Halvnært bilde av tre videregåendeelever som står og ser på en kopi av et berømt maleri av Napoleon til hest i Grønnstua i Eidsvollsbygningen
    2/5
  • 3/5
  • 4/5
  • 5/5

Omvisninger i Eidsvollsbygningen

Eidsvollsbygningen er en opplevelsesrik læringsarena der skoler og barnehager har gratis adgang. Vi har åpent hele året, og har tilpassede omvisninger som oppfyller relevante kompetansemål i læreplanene for hele utdanningsløpet. Vi jobber metodisk med elevers utvikling av demokratisk kompetanse. Grunnloven og 1814-historien er vårt unike utgangspunkt for læring som styrker elevenes demokratiforståelse og deres evne til å delta i et demokratiske fellesskap. Dette inspirerer oss som pedagoger til å utvikle engasjerende skoletilbud der vi vektlegger dialog og refleksjon. 

Velkommen til oss for en lærerik dag på historisk grunn! Har dere ikke mulighet til å komme til oss, kan vi tilby omvisninger og oppgaver på nett og nett-treff med en av våre formidlere i Rikssalen via for eksempel Teams eller Zoom.

Send en e-post (booking@eidsvoll1814.no) eller ring (63 92 22 10) for å booke tid.

Spesialtilbud for vgs-klasser

For de som ønsker et utvidet innhold ut over vårt gratis-opplegg, tilbyr vi alt fra ekstra foredrag til hele fagdagsopplegg. Ta kontakt så tilpasser vi til deres ønsker og budsjett.

Undervisningsressurser

Min stemme er et nettsted med læringsressurser med tematikk knyttet til demokrati og deltagelse, for barn og unge i hele skoleløpet fra førskole til og med videregående skole. Innholdet blir til i samarbeid med mange ulike organisasjoner og bidragsytere. Her finner du artikler, oppgaver, quizer og hele undervisningsopplegg – mye både nynorsk og bokmål. Alt er åpent og gratis å bruke for alle, og krever ingen pålogging. Tjenesten driftes av Eidsvoll 1814 på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.