<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Musikkfest med Gardemusikken

Lørdag 3. september blir det stor musikkfest i parken ved Eidsvollsbygningen – gratisarrangement for hele familien.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Denne lørdagen blir en stor musikkdag og festen foregår blant høye, gamle trær i parken ved Eidsvollsbygningen. Dette stedet og korpsmusikk hører veldig godt sammen og parken er den perfekte rammen for en slik dag. Lokale korps og kor spiller konserter fra to scener gjennom dagen, og HMK Garde stiller med stort korps og en times konsert før drilltroppen har oppvisning i Carsten Ankers veg. 

Museet er åpent til klokka 16.00, så du kan bli med på en omvisning i Eidsvollsbygningen og legge inn et besøk i Wergelands hus for utstillinger, museumsbutikken og Kafe Standpunkt  i løpet av dagen. Velkommen skal du være.

Parkering og fremkommelighetPå denne dagen vil vår ordinære parkeringsplass være forbeholdt bevegelseshemmede. Vi andre kan benytte sagtomta, innkjøring fra Trondheimsvegen mellom Festiviteten (stort gult hus) og gamle Nebbenes (nå en byggetomt). Carsten Ankers veg vil være stengt for trafikk og parkering fra sør for innkjøringa til Stallgården og til Pirotoppen for å få plass til Gardens drilltropp. 

Om programmet:

  •  (Foto/Photo)

Gardemusikken er 3. gardekompani sin musikktropp. De er igjen klar til å glede publikum med sitt program, under kyndig ledelse av deres dirigent musikkmajor Bjørn Bogetvedt. Gardemusikken består egentlig av to korps; en symfonisk janitsjarbesetning på omtrent 55 soldater, og ett seremonielt signalkorps med signaltrommer og hornblåsere.

I tillegg til det Musikk og Drillkontingenten gjør av kjente oppdrag i inn- og utland, holder Gardemusikken mange konserter gjennom året. De representerer en lang og rik militær musikkultur, men også det moderne og ikke minst den særegne verneplikten. Repertoaret er bredt og går over flere sjangre. Publikum vil kunne vente seg både kjente norske stykker, men også spennende musikk fra flere verdensdeler. Gardemusikken, og dirigentene, er opptatt av å underholde og begeistre sitt publikum, og velger også å fremme tradisjonell musikk spesielt komponert for janitsjarkorps og signalkorps.

Hans Majestet Kongens Gardes drilltropp består av i underkant av 40 vernepliktige soldater og er verdensledende i masjering og våpeneksersis. Drilltroppen trener målrettet mot å gjennomføre oppdrag både i norge og i utlandet, men selv om fokuset er rettet mot SLO (sluttet orden) og våpeneksersis har de også en grunnleggende soldatutdanning for å kunne bistå resten av avdelingen i krise/krig.

I tillegg til at Gardemusikken gir oss oppmarsj, drilloppvisning og konsert, vill du få oppleve musikk fra disse lokale kor og korps: Eidsvold Værk Musikkorps, Eidsvoll Janitsjarkorps, Langset Blandede kor, Vilberg Skolekorps, Langset Skolekorps, Søndre Eidsvoll Skolekorps og Prosjekt 1814 "Bonuskorpset"

Arrangør er Eidsvoll musikkråd i samarbeid med skolekorpsforum og Eidsvoll 1814. Arrangementet er støttet av Eidsvoll kommune.

  •  (Foto/Photo)
    1/1