<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Museumsbutikk

  •  (Foto/Photo)
    1/2
  •  (Foto/Photo)
    2/2

Det begynner allerede utenfor. Med et innbydende stilleben av høstløv, levende lys og matchende puter og pledd dandert på en benk, ønskes vi velkommen inn.

To unge jenter møter oss i det vi kommer inn. De er stolte over hva de har gjort, og viser frem et rom de har dekorert helt selv. Her er det sirlig orden i hyllene hvor gjenstander for salg er plassert i fristende grupper. Koordinert på farge, sånn at man får lyst til å kjøpe alt sammen. Oppgavene jentene har, består i første omgang av å sørge for gode kundeopplevelser, pynte, passe på utstillingene, fylle på varer, og registrere salg på kassa.

Det er foreløpig stille i butikken, så de har anledning til å vise rundt. Først opp i andre etasje. Her står det to andre Ta Over-jenter. De pakker julevarer for salg litt senere. Det er viktig å forberede butikken for sesongen som kommer. Rommet under skråtaket er fylt opp med pappesker og varer, og det er akkurat plass til et bord som kan brukes som arbeidsbord. Det er plassert midt i rommet så det er mulig å stå oppreist.

Nede igjen treffer vi nok en butikkmedarbeider, hun er opptatt med å pynte et stort bord like ved kassen, og her bugner det av gode idéer til oppdekking og pynt. Det dekkes overdådig og flott i blått og hvitt, kanskje det var slik det ble dekket opp på Carsten Ankers tid?

Butikkens sortiment står i stil til resten av museet, og det har blitt utviklet egne produkter som porselen og servietter med motiver man har funnet på de gamle tapetene i Eidsvollsbygningen. Elevene ivaretar det historiske ved å passe på å beholde det samme visuelle uttrykket som butikken er så kjent for.

Bak de gamle kjøpmannsdiskene står nå to av elevene i ivrig prat med noen eldre venninner. De vurderer å kjøpe kremmerhus med drops, og jentene tenker fort. Smaksprøver! Det slår an, og dermed ender det med latter og en pose sukkertøy på hver.

Det er mye godt humør i det lille huset!