Hopp til hovedinnhold

Eidsvoll 1814 – et miljøfyrtårn

  • Eidsvoll 1814 får beviset for at driften er miljøsertifisert 10. juni 2020. På bildet ser vi f.v. Bård Frydenlund — direktør ved Eidsvoll 1814, Anne Løvås som har hatt ansvar for å jobbe med sertifiseringa på museet, og John-Erik Vika — ordfører i Eidsvoll som overrekker plaketten.


Eidsvoll 1814 ble i 2020 sertifisert miljøfyrtårn, og vil med det vise at vi tar ansvar for at vår drift skal være så klimavennlig og bærekraftig som mulig.

For å bli sertifisert har vi gjennomgått alle sider av drifta ved museet, og oppnådd markante reduksjoner i vårt klima-avtrykk. Men jobben er ikke ferdig når plaketten er mottatt. Vi jobber videre for å redusere vår energibruk og forurensning. Det skjer fra enkle tiltak som søppelsortering og reduksjon av antall flyreiser, og gjennom å bevisst velge miljøsertifiserte underleverandører. Og for å beholde sertifiseringen må vi resertifiseres ved javne mellomrom, så her kan ingen miste fokus.

Prosessen mot sertifiseringa var lærerrik og bevisstgjørende og vi anbefaler alle andre bedrifter å gjennomgå sin drift og bli miljøsertifisert. Det er bra for klimaet og bra for økonomien i bedriften,

Miljøfyrtårn

I prosessen mot å bli miljøsertifisert, valgte vi på Eidsvoll 1814 og resten av stiftelsen Norsk Folkemuseum å bruke stiftelsen Miljøfyrtårn som rådgivere og sertifiserere. Du kan lese mer om hva denne stiftelsen kan tilby her: Miljøfyrtårn

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1