<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Ikonisk

Kveldsomvisning 17. september. Bli med på en spennende reise gjennom kunsten tilbake til revolusjonstiden.

  •  (Foto/Photo)

Torsdag 17. september inviterer Eidsvoll 1814 til KVELDSOMVISNING kl 18.00. Hør historien om Eidsvollsgalleriet og Norges mest kjente historiemaleri gjennom besøk i Rikssalen og omvisning i utstillingen Ikoniske Nasjonalsymboler Trumbull & Wergeland. Bli med på en spennende reise gjennom kunsten tilbake til revolusjonstiden. Enkel servering med te/kaffe og forfriskninger er inkludert.

  •  (Foto/Photo)

Sentralt i denne spesialomvisningen står to bilder som har fått ikonisk status i hvert sitt land, nemlig Oscar Wergelands Eidsvold 1814 og amerikanske John Trumbulls The Declaration of Independence. Vi skal se nærmere på sammenhengen mellom disse to forsamlingsbildene, både hvordan de ble til og hvordan de er brukt politisk fram til vår tid. Og så skal vi høre mer om noen av de ruvende enkeltpersonene i historien, slik som Benjamin Franklin, «den første amerikaner» og et viktig forbilde for flere av dem som skrev Grunnloven her på Eidsvoll i 1814. 

Billetter

Billetter til spesialomvisningen koster kroner 125 og betales på forhånd. Merk at det er begrensede antall plasser på denne omvisningen. Eidsvoll 1814 er opptatt av smittevern og ønsker alle en god museumsopplevelse. Velkommen