<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Klimakunst i parken

Vinterferien 2021: I år kan du se kunstbidrag fra barn og voksne i parken ved Eidsvollbygningen. Lærerikt, fantasifullt og gratis. Kom og se, og om du vil kan du kose deg i kafeen og bli med på omvisning i tillegg. Velkommen fra lørdag 20.februar t.o.m. søndag 7. mars

Naturens riksforsamling

  •  (Foto/Photo)

Vårt vinterferietilbud har alltid tema klima og miljø, og handler også om hva vi kan gjøre og hvorfor det er viktig å gjøre noe nå. I år viser vi en utstilling av kreative installasjoner med klima-tema i parken ved Eidsvollbygninen. Vi håper at den kan inspirere deg til å tenke deg om hva du kan gjøre og hvordan du kan påvirke de rundt deg for å bli mer miljøvennlige. 

Årets kunstbidrag kommer fra:

  • 5.trinn v/Eidsvoll Verks skole: Foto, maleri og skulptur 
  • Natalia Strenkova: skulptur «Et hav av plast (an Ocean of Plastc)» 
  • Visuell kunst, Eidsvoll kulturskole: skulptur «Havskilpadde» 
  • Ansatte v/Eidsvoll 1814: skulptur «Miljøfyrtårn»


Pris:

Å besøke utstillingen i parken er gratis. Her kan du leke og kose deg så mye du vil. I Kafe Standpunkt kan du kjøpe mat (se i den gule firkanten nedenfor), og vi tilbyr også familieomvisninger i Eidsvollsbygningen – Norgeshistoriens viktigste hus!.

Tidspunkt:

Vinterferietilbudet begynner lørdag 20. februar og gjelder t.o.m. søndag 7. mars. Vi har åpent tirsdag-fredag kl. 11.00-15.00, lørdag og søndag kl. 11.00-16.00. Mandager har vi stengt. 

§112

Veit du at Grunnloven også handler om miljø? §112 er miljøparagrafen som skal verne dyra, passe på naturen vår og hindre forurensing. Det er viktig for oss, og for folk i framtida. 

Slik står det i Norges Grunnlov §112:

Enhver har rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten. Borgerne har rett til kunnskap om naturmiljøets tilstand og om virkningene av planlagte og iverksatte inngrep i naturen, slik at de kan ivareta den rett de har etter foregående ledd. Statens myndigheter skal iverksette tiltak som gjennomfører disse grunnsetninger.

Del bilder og vinn premie

  •  (Foto/Photo)

Bruk emneknaggen #naturensriksforsamling og del bilder på sosiale medier! Da kan du vinne premier fra Eidsvoll 1814, og du kan vise at du bryr deg om naturen og demokratiet. Kanskje kan du dele et tips eller en oppfordring også? 

kakaosnmann2x.png (Foto/Photo)

Barnas favoritter i Kafe Standpunkt

Etter å ha sett og lekt i Klimakunst-utstillingen, smaker det ekstra godt med litt mat i Kafe Standpunkt. I vinterferien byr vi på barnas favoritter som tomatsuppe med egg og/eller makaroni, skolebolle og kakao med marshmallows i. Til og med snømenn liker det!

Vil du bli en miljøagent?

  •  (Foto/Photo)

Vi samarbeider med Barnas klimapanel og Miljøagentene. Vil du bli en miljøagent? Da kan du melde deg inn ved å besøke www.miljoagentene.no