Hopp til hovedinnhold

Klassisk i Rikssalen

Velkommen til klassisk konsert, med klavermusikk og sang i Eidsvollsbygningen! I unike omgivelser byr dyktige musikere på musikk av Mozart, Haydn og Beethoven.

  • 1/1

Pianolegenden Liv Glaser skal spille Beethoven på sitt hammerklaver. Det blir sang av Mona Julsrud og Markus R. Djuve, akkompagnert av Petter Richter på gitar.

Lunsj i Kafé Standpunkt

For de som ønsker å kombinere konsertopplevelsen med lunsj, serverer Kafé Standpunkt en deilig speketallerken, samt ostekake og kaffe fra kl. 13.00. Lunsjen må forhåndskjøpes sammen med konsertbilletten. 

Detaljert program

Liv Glaser:

Ludvig van Beethoven (1770 - 1827)
Rondo C-dur op. 51 nr. 1
Bagatelle g-moll op. 119
Bagatelle Ess-dur op. 33

Franz Schubert (1797 - 1828)
fra Valse Nobles D969 nr. 9 og 10
fra Erste Walzer D365 nr. 1 og 2
fra Valses Nobles D969 nr. 11

*

Liv Glaser og Mona Julsrud:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791)
Dans un bois solitaire et sombre
Abendempfindung an Laura

Joseph Haydn (1732 - 1809)
She never told her love

*

Liv Glaser og Markus R. Djuve:

Franz Schubert (1797 - 1828)
Die Krähe
Die Post
Irrlicht

*

Mona Julsrud og Petter Richter:

Mauro Giuliani (1781 - 1829)
Fra tutte le pene
Quando sará quel di
Ad altro laccio

*

Markus R. Djuve og Petter Richter:

Franz Schubert (1797 - 1828)
Schäfers Klagelied
Nachtstück

*

Petter Richter:

Fernando Sor (1778 - 1839):
Variasjoner over et tema fra Tryllefløyten

Medvirkende på konserten

Liv Glaser, klaver

Liv Glaser er et begrep for norske musikkelskere! Hun studerte i Paris og Moskva, og fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverélite med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun har turnert Norge og Skandinavia på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia.

I 1990 tok Liv Glaser timer med Paul Badura-Skoda i Wien, studerte Mozart manuskripter i Salzburg og fordypet seg i hammerklaver hos Malcolm Bilson ved Cornell-universitetet

Liv Glaser har undervist ved Norges Musikkhøyskole fra starten i 1973, ble professor i 1994 og er fremdeles knyttet til institusjonen som timelærer.

Hun har gitt kurser og mesterklasser hjemme og ute og vært jurymedlem i nasjonale, nordiske og internasjonale konkurranser.

I sitt virke som utøver og med sin undervisning har hun bidratt sterkt til en økt interesse for hammerklaver og for klassisk-tidlig-romantisk oppføringspraksis. Hun har spilt inn tallrike CD-er på hammerklaver som har fått strålende mottagelse nasjonalt og internasjonalt.

Liv Glaser ble tildelt Kongens Fortjenestemedalje 1965, Lindemanprisen i 2004, Grieg-prisen 2014 og ble i 2018 utnevnt til Kommandør av St. Olavs orden.

Petter Richter, gitar

Petter Richter regnes som en av sin generasjons fremste gitarister, og har etter studier i Norge, Frankrike, Tyskland og Østerrike vunnet priser i flere internasjonale gitarkonkurranser og konsertert over hele Europa i bl.a. Berliner Philharmonie og Grosse Festspielhaus i Salzburg, samt i deler av Asia og Nord-Amerika. Han har de siste årene markert seg spesielt som kammermusiker med samarbeid med musikere som Henning Kraggerud, og spilt på fremtredende kammermusikkfestivaler bl.a. i Stavanger og i Risør både med lutt og gitar. Han er siden 2018 førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole.

Mona Julsrud, sopran

Mona Julsrud har hatt en internasjonal karriere som konsertsanger med et repertoar som spenner fra tidlig barokk til samtidsmusikk. Hun har også medvirket på en rekke CD-innspillinger. Til daglig er hun professor i sang på Norges musikkhøgskole.

Markus R. Djuve, bass

Markus Djuve er oppvokst på Kolbotn og hadde i år sin avsluttende bachelor-eksamen på Norges Musikkhøgskole. Han har i løpet av kort tid etablert seg som en ettertraktet sanger, og har jobbet med en rekke ensembler som Barokkanerne og Det Norske Solistkor, i tillegg til å gjøre kirkekonserter og operaforestillinger.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1