<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Høstforedragene: Olav V – Ensom majestet

Tore Rem forteller om den engelske prinsen som strevde med å følge i sin fars fotspor, men som ble folkekongen i Norge – alene. Dagbøker, brev og personarkiver gir oss ny innsikt i Olav Vs liv.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

En historie om kontinuitet, om et Norge i vekst og framgang, men også om et kongelig liv preget av savn og ensomhet. Det handler om beslutninger som fattes alene, om utfordringer på det personlige plan og om regelrette handikap.

Gjennom ulike dagbøker, en mengde personarkiv og et stort og hittil ukjent brevmateriale, kommer vi ikke minst nær den lille norske kongefamilien, deres britiske slektninger, vennekretsen og hoffet, og til sist tett på en konges død, en død som utløser en landesorg uten like.

Tore Rem er aktuell med tredje og siste bind i sin kritikerroste, sakprosatriologi om Kong Olav, Olav V. Ensom majestet. Boka kom i september i år og fikk svært gode anmeldelser. Forfatteren Tore Rem (f.1967) er også professor ved Institutt for litteratur, og direktør for forskningssatsingen UiO:Norden, ved Universitetet i Oslo.

BILLETTER

Du kan kjøpe billetter når du kommer eller ved å trykke på knappen nedenfor.
Vi har ikke plassressrvasjoner. Møt gjerne i god tid.  Kafe Standpunkt er åpen fra klokka 11.00 og hele ettermiddagen.

Gulrotkake2.jpg (Foto/Photo)

Torsdag 3. november 

klokka 18.14

Wergelands hus

100,- kr, ingen plassbestilling

Kafe Standpunkt er åpen i forkant