<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Høstforedragene: Haugianerne

Trygve Riiser Gundersen forteller om Hans Nielsen Hauge: Forkynner, entreprenør, ettersøkt «farlig mann», og bevegelsene han skapte i Norge før 1814.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

I oktober 1804 gikk det ut arrestordre på en farlig «person fra Norge», en opprører som i årevis hadde spredd en lære like truende for «ethvert Individ som for Staten og det almindelige Vel». Den etterlyste var en viss «Hans Nielsen Houge». Bevegelsen det var snakk om var haugianismen. I dag er både Hauge og haugianerne trygt plassert i sentrum av den norske historien. I 1804 så alt annerledes ut.

Hva slags bevegelse var egentlig haugianismen? Hvilken virkelighet sprang ut den av? Hva var staten og embetsmennene så redde for? Og hvor har denne redselen blitt av siden?

Trygve Riiser Gundersen tar med seg sin helt ferske, og kritikerroste bok om haugianerne, og forteller oss om forkynneren, entreprenøren og opprøreren Hans Nielsen Hauge. Det skjer i auditoriet i Wergelands Hus. Ingen plassbestilling så møt opp i god tid – Kafe Standpunkt er åpen fra klokka 11.00 og hele ettermiddagen før arrangementet.

BILLETTER

Du kan kjøpe billetter når du kommer eller ved å trykke på knappen nedenfor.
Vi har ikke plassressrvasjoner. Møt gjerne i god tid.  Kafe Standpunkt er åpen fra klokka 11.00 og hele ettermiddagen.

Gulrotkake2.jpg (Foto/Photo)

Torsdag 20. oktober 

klokka 18.14

Wergelands hus

100,- kr, ingen plassbestilling

Kafe Standpunkt er åpen i forkant