Hopp til hovedinnhold

Høstferie på Eidsvoll 1814

Velkommen til aktiviteter for store og små i høstferien! Bli med på oppdagelsesferd i Eidsvollsbygningen, løs rebus i parken og nyt en god lunsj i Kafé Standpunkt. Søndag 8. oktober inviterer vi til marked med fokus på det søte liv.

Oppdagelsesferd og omvisning

For barn: «Jakten på fru Ankers sølvskje»

Bli med på et helt spesielt oppdrag i Eidsvollsbygningen. Fru Anker elsker varm sjokolade, med ekstra sukker. Hver dag rører hun ut det deilige sukkeret i kakaoen. Men nå er sølvskjea hun bruker borte! Gjennom ulike oppdrag får barna bli med på oppdagelsesferd i Eidsvollsbygningens kriker og kroker. Forhåpentligvis finner de sølvskjea, før fru Anker oppdager at den er borte! Og hvem i all verden er det egentlig som har tatt den?

Kl. 12.00 og 14.00.
Pris: 140,- for voksen/gratis for barn

Omviser i Eidsvollsbygningen, i forgrunnen ser vi ryggen til tre gjester

For voksne: omvisning i Eidsvollsbygningen

Bli med på en spennende vandring i grunnlovens hus, der 112 menn, i løpet av seks uker, ga landet en grunnlov, erklærte Norge selvstendig og valgte en konge for landet. Møtene skjedde i Carsten Ankers herskapelige hjem, og omvisningen viser også de mest karakteristiske og flotte rommene i Eidsvollsbygningen.

Kl. 11.30, 12.30, 13.30 og 14.30 (i helgene er det også omvisning kl. 15.30). 
Pris: 140,- for voksen/gratis for barn

Rebus i parken

«Det var en gang en bondegård»

Visste du at det lå en hel bondegård utenfor Eidsvollsbygningen? Her var det fjøs, kompost-binge, utedo, blomsterhage, frukttrær og grønnsakshage. Gjennom oppgaver kan du finne ut hvordan det var på bondegården ved Eidsvollsbygningen for 200 år siden. Vi trekker ut en vinner etter høstferien som får en premie

Aktiviteten er gratis.

Søndag 8. oktober: Marked