<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Lørdagstoner: Guren Hagen

Årets første lørdagstoner kommer fra Guren Hagen og hans gitar. Guren er stemmen vi kjenner så godt fra NRK P1, og på klingende rendalsdialekt får vi både gode historier og tekster til ettertanke. Vi er rett og slett sikret en perfekt lørdagsettermiddag den 1 februar klokka 14.00.

Lørdagstoner

Denne lørdagen serverer Kafe Standpunkt kaffe, kaker og andre godsaker. Konserten med Guren Hagen er, som alltid på våre Lørdagstoner, gratis. Men ta med deg litt penger og bidra med litt når hatten går rundt – hvis du har hatt en hyggelig stund. Og det lover vi at du får! Velkommen.

Guren Hagen - fra Rendalen med kjærlighet

15 av Guren Hagens låter har gjennom de siste årene har funnet veien inn på NRK P1’s spillelister. Og med 11 albumutgivelser og programlederjobben for ”Syng” i NRK radio har Guren fått et trofast publikum både i radioen og på konsertene han holder.

- Jeg mener hardnakket at det langt fra er skrevet nok sanger om kjærlighet, og synger mange sånne i løpet av en konsert. Noen om den store kjærligheten, noen om kjærlighet som kunne blitt, og en og annen om kjærlighet som gikk på tverke. Så prøver jeg å binde dette sammen med små ankedoter, uten at det blir belærende eller overtydelig. Det kan vel virke som om publikum er enig med meg, at kjærligheten fortjener flere sanger og at rommet de får til å tolke selv gir sangene verdi og mening for den enkelte, filosoferer Guren Hagen.


”60 år – 60 sanger” - Live mellom to permer

Etter sitt første album i 1996, har Guren mottatt Prøysenprisen, Rendalsprisen, Hedmarkfylkeskommunes Kulturpris og Dialektprisen for sine sanger og tekster. 12.januar 2019 fylte Guren Hagen 60 år, og i den forbindelse har han valgt å gjøre litt stas på både seg selv og publikum, og samlet rundt halvparten av sine innspillinger mellom to permer med tekst, noter og besifring. Boka har fått tittelen ”60 år – 60 sanger”.

- Jeg vil først og fremst dokumentere litt av det jeg har produsert de siste 20 årene. Selv elsket jeg å sitte med ei visebok og gitaren når jeg vokste opp, for så å synge for familien, og det var nok noe av kimen til at livet mitt tok den vendingen det har gjort. Kanskje en ung gutt eller jente et sted i Norge tar med seg en av mine sanger videre i livet? Det hadde jo vært noe, smiler Guren.