<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Kronen på Verket. Carl Johan Eidsvoll & Norge. 1818- 2018

Carl Johan-utstilling i Eidsvollsbygningen

Carl Johan bidro sterkt til å skape varig fred i Norden i 1814, etter århundrer med krigstilstand. Fire år senere ble Napoleons gamle general kronet til konge av Norge, og på kroningsreisen besøkte han Eidsvollsbygningen. 

Denne høsten kan du gjøre det samme og oppleve den spennende historien om den franske revolusjonsoffiseren som ble stamfar til et av verdens lengstlevende kongehus. Du får høre mer om kongens mange møter med nordmenn, og om den spente situasjonen i Norge i årene rett etter 1814. Alt formidlet i Norges viktigste bygning – historisk sett

Utstillingen er den første i Eidsvollsbygningen etter restaureringen til Grunnlovsjubileet, og står hovedsakelig i fløyen der Carl Johan faktisk bodde under sin kroningsreise. I tillegg til våre egne gjenstander, takker vi Norsk Kultursenter og private personer for lån av bilder og gjenstander.

Utstillingen vil vare til og med 31. oktober.

Praktisk om utstilling

I utstillingsperioden (7. september – 31. oktober) er det omvisning i utstillingen klokka 14.00 hver dag museet er åpent.
I tillegg kan det bestilles utstillingsomvisning ellers for grupper (tilbudet avhenger av vår kapasitet; hver forespørsel blir besvart ut fra det). Vanlige omvisninger vil også komme innom deler av utstillingen i denne perioden.