Hopp til hovedinnhold

Bra nok! ble best!

-Vi ble helt sjokka for vi hadde ikke trodd vi skulle vinne. Men da årets beste prosjekt i Demokraticamp var kåret, var det elevene fra Runni Ungdomsskole i Årnes som smilte bredest.

  • Godt samarbeid ble til stor premie for f.v. Camilla, Martyna, Celina, Marco og Daniel fra 8. Klase ved Runni Ungdomsskole i Årnes, flankert av ordfører i Eidsvoll John-Erik Vika og direktør ved Eidsvoll 1814 Bård Frydenlund.

-Vi snakka uten manus, men hadde øvd og hadde en morsom og kreativ framføring. Og så hadde vi en god idé sier elevene fra Runni på spørsmål om hvorfor akkurat de fikk den største sjekken. –Vår idé er en app som heter “Bra nok!” hvor ungdom kan stille spørsmål og snakke med andre om psykiske lidelser. -I appen kan man møte eksperter og andre ungdommer med lignende utfordringer - det blir som en lett tilgjengelig psykolog sier Marco som er en av gutta i gruppa.

Vil dele med klassen

-Det er lærerne som har satt sammen gruppa, men den fungerte jo godt da sier elevene, og lover at pengepremien skal deles med resten av klassen – men hva det blir til er foreløpig ikke bestemt. Førstepremien var en sjekk på 3.000,- kroner. Elever fra Vesong Ungdomsskole ble nummer to med et prosjekt som skal hjelpe ungdom å få små-jobber, og en gruppe fra Nannestad Ungdomsskole fikk tredjepremien for sin idé om et lokalt OL for ungdom i kommunen.

En jury av ordførere

  • Gruppa fra Nannestad fremførte sin idé som et rollespill med både ski og kjelke på scena. Idéen om et eget lokalt OL for ungdom i bygda ble premiert med en tredjeplass.

Kåringen ble gjort i Rikssalen i Eidsvollsbygningen. –Her var det jo en kjent demokraticamp for litt over to hundre år siden også, nå er det deres tur sa konferansier Eline Lorentzen da finalen startet. Gjennom dagen presenterte finalistene sine idéer for en jury bestående av museumsdirektør ved Eidsvoll 1814, Bård Frydenlund, og ordførerne fra de seks ØRU-kommunene. Juryens formann Bård Frydenlund, lot seg imponere over både kreativiteten og presentasjonene. –Vi har også latt oss imponere av bredden i tema i de ulike presentasjonen som dekket både mobbing, ensomhet, kroppspress, matsvinn og klima. Demokraticamp 2018 har vært en suksess avsluttet Frydenlund foran en fullsatt Rikssal. (saken fortsetter under bildet)

  • 1/1
    2.plass gikkt il elever fra Vesong Ungdomsskole på Kløfta.

Fakta:

· Årets oppdrag til elevene var å finne på et nytt produkt eller tjeneste som skal bidra til at de som bor i nærmiljøet blir litt lykkeligere. 

· Demokraticamp er et årlig samarbeid mellom kommunene på Øvre Romerike, Ungt Entreprenørskap Akershus og Eidsvoll 1814. 

· 11 ungdomsskoler på Øvre Romerike deltok, og etter to dager forarbeid ble det kåret finalister fra hver skole som alle møttes til finaledag på Eidsvoll 1814 på onsdag.