Hopp til hovedinnhold

«We the People». Jeffrey Rosen foreleser om grunnloven i dagens USA

Er du interessert i amerikansk politikk og historie? Er du opptatt av fremtiden til et av verdens eldste og største moderne demokratier? I så fall må du sørge for å få med deg foredragene JEFFREY ROSEN holder når han kommer til Norge 19. og 20. august.

20. august kl. 16.15 i Juridisk bibliotek, Universitetet i Oslo. Karl Johansgate 47:

Kom og hør Jeffrey Rosen fortelle hvordan the US Constitution fungerer i vår tid, både som verdibærer og som praktisk-politisk styringsredskap. Hva skal til for å snakke om en konstitusjonell krise i dagens USA?

Rosen er en av USAs ledende politiske kommentatorer, jusprofessor og leder av The National Constitution Centre i Philadelphia. Han er levende engasjert i å sikre bedre vilkår for den opplyste og konstruktive samfunnsdebatten, og han har som få andre lykkes med å vise hvordan nettopp den amerikanske grunnlovshistorien er et ypperlig utgangspunkt for å debattere sentrale verdispørsmål i samtiden.


PROGRAM 20. august

  • Introduksjon ved Bård Frydenlund, direktør Eidsvoll 1814
  • Forelesning ved Jeffrey Rosen, president the National Constitution Centre
  • Kommentar ved Ola Mestad, professor Juridisk fakultet, UiO


Arrangementet er gratis og åpent for alle. Arrangør er Eidsvoll 1814 og prosjektet «Founding Fathers Across the Atlantic». Velkommen!

(Foto: NCC)


PS:

Få gjerne også med deg Rosens foredrag på Eidsvoll 1814 mandag 19. august klokken 17.00. Han vil her snakke om arbeidet ved National Constitution Center.