Hopp til hovedinnhold

Jeffrey Rosen foreleser om The National Constitution Center i Philadelphia

Er du interessert i amerikansk politikk og historie? Er du opptatt av fremtiden til et av verdens eldste og største moderne demokratier? I så fall må du sørge for å få med deg foredragene JEFFREY ROSEN holder når han kommer til Norge 19. og 20. august.

19. august kl. 17.00 i auditoriet i Wergelands Hus, Eidsvoll 1814: 

Rosen er ikke bare en av USAs ledende politiske kommentatorer og skribent for publikasjoner som the Atlantic, New York Times og The New Yorker. Han er også leder av the National Constitution Center, som kan sies å være Eidsvoll 1814 sitt søstermuseum i USA.

Siden han tok over grunnlovssenteret i Philadelphia i 2013 har Rosen satset for å skape en institusjon som skal inspirere til medborgerskap og deltagelse: en «America’s Town Hall», som offentlig møteplass mellom folk, folkevalgte og politiske kommentatorer.

Rosen og hans stab jobber dedikert for å føre ulike politiske motstandere sammen til en mer genuin og oppriktig meningsutveksling. Sentralt i deres misjon står ideen om at museet skal fungere som en arena for styrking av politisk medborgerskap og inspirere til feiring av «den store visjonen om frihet». 

Kom og hør mer om hvordan et stort museum i USA jobber for å gjøre grunnlovshistorien relevant, og om hvorfor dette arbeidet er så viktig i dag.

Forelesningen er gratis og åpen for alle. Arrangør er Eidsvoll 1814 og prosjektet «Founding Fathers Across the Atlantic». Velkommen!

(Foto: NCC)


PS:

Jeffrey Rosens andre foredrag holdes på Juridisk fakultet i Oslo tirsdag 20. august klokken 16.15, og han vil her snakke om betydningen av den amerikanske grunnloven i dag. Også dette foredraget er åpent for alle.