<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Årets artister og hovedtaler

Kveldsarrangementet ved Eidsvollsbygningen er tilbake etter to år med pause, og vi byr tradisjon tro på bl.a. høytidsstemt korsang, gode talere, folkelige artister og moro.

Når speiderne heiser flagget klokka 08.00, er det starten på en begivenhetsrik dag. Tusenvis av mennesker i alle aldere, feirer nasjonaldagen sammen med oss, på stedet der det hele begynte. Hele programmet finner du lenke til nedenfor.


Klokka 18.14 starter vårt gratis kveldsarrangement med korps, taler, korsang og hilsninger, og selvsagt hovedtaler og artister. 


  •  (Foto/Photo)

Årets hovedtaler er utenriksminister, Anniken Huitfeldt. Hun har et nært forhold til, og har besøkt Eidsvollsbygningen mange ganger. Her fikk det norske demokratiet fikk sin fødsel. Men verdier vi har hatt med oss fra 1814 er under press i mange land. Det er krig i vår nærhet, og situasjonen i Ukraina opptar ikke bare utenriksministeren, men hele nasjonen. 

Årets lokale artist går på musikklinja ved Jessheim videregående skole. Slagverker Iver Graabræk Dyndahl fra Eidsvoll tar med seg et knippe medmusikanter og byr på jazzinspirert musikk og improvisasjoner. 


  • F.v. Iver Graabræk-Dyndahl, Eldar Vågan, Lars Christian Narum (Foto/Photo)
    F.v. Iver Graabræk-Dyndahl, Eldar Vågan, Lars Christian Narum

Kveldsarrangementet avsluttes med konsert. Først ut er Narum, tre musikalske søsken fra Toten med stor musikalsk suksess. De er kjent for sine nære tekster og iørefallende melodier, og for et musikalsk håndverk fra øverste hylle – noe som også ga uthelling i Spellemannspris for gruppas andre album. På nasjonaldagen får vi et knippe av de mest kjente sangene fra bandet som er av de mest spilte artistene på norsk radio.

Enda mer moro blir det når vi topper kvelden med Eldar Vågan. Multikunstneren som er mest kjent som gitarist og låtskriver i Vazelina Bilopphøggers, har en enrom katalog av sanger med humoristiske tekster og briljante gitarsoloer med linjer til de største gitarheltene fra 50- og 60-tallet. 

Vi gleder oss stort.