<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

17.mai 2021: Program for dagen

Også i år blir det en utradisjonell nasjonaldagsfeiring i Norge. Men selv om det blir annerledes, byr vi på et godt og smittevern-tilpasset tilbud både om du kommer til Eidsvoll Verk eller blir hjemme.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Program for dagen:

08:00 – Flaggheising og bekransninger:Dagen begynner på tradisjonelt vis ved at speiderne heiser flagget foran Eidsvollsbygningen klokka 08.00. Det blir musikalske innslag ved koret Opus89 og ved Eidsvold Værks Musikkorps. I tillegg vil lokale barneskuespillere, utkledd som eidsvollsmenn og tjenerskap, fortelle om grunnlovsdagene. Videre følger bekransninger og taler ved Carsten Anker-statuen, Henrik Wergeland-statuen og 22.-juli-monumentet. Publikum er velkomne til å delta, men må overholde smittevernreglene.

11:00 – Kafe Standpunkt og Museumsbutikken åpner: Vi åpner Museumsbutikken og Kafe Standpunkt klokka 11.00. Vi har begrenset antall plasser og meny i kafeen som resultat av Covid19-pandemien. Menyen i år er: Rekesmørbrød, eggerøre og laks, (spekeskinke med brie), wraps, pølse og lompe + mye kaker og is. Vi har ikke plassreservasjon.

12:00 – Salutt og sang: Salutt fra Akershus festning etterfulgt av at hele Norge synger Ja, vi elsker. Så er det tid for å gå til RB.no og se vår sending, 17.mai fra Rikssalen, på nett-TV.

12:10 – «17.mai fra Rikssalen»: Vi lager en hel times 17.mai-stemning fra Rikssalen i Eidsvollsbygnigen. Sendingen ser du åpent og direkte på rb.no og den vil også være tilgjengelig i opptak for abbonenter på mange av A-medias nettaviser resten av dagen.

Hva er vel nasjonaldagen uten tradisjonene?  De får du i «17.mai fra Rikssalen». Birgit Skarstein er årets hovedtaler, og ellers får vi både ministerbesøk, flotte musikkinnslag og humor. Les mer om hvem som kommer her: 

Omvisinger i Eidsvollsbygningen

fra 13.15 – Omvisninger i Eidsvollsbygningen: Etter vår direktesending fra Rikssalen, åpner vi for omvisninger i Eidsvollsbygningen.