<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Årets artister og hovedtaler

Kveldsarrangementet ved Eidsvollsbygningen er for mange en viktig tradisjon på 17.mai, både fordi dette stedet er nasjonaldagens opphav, og fordi programmet alltid byr på folkelige artister og gode talere. I år gleder vi oss til bl.a. til disse tre:

Når speiderne heiser flagget klokka 08.00, er det starten på en begivenhetsrik dag. Tusenvis av mennesker i alle aldere, feirer nasjonaldagen sammen med oss, på stedet der det hele begynte. Hele programmet finner du lenke til nedenfor.


Klokka 18.14 starter vårt gratis kveldsarrangement. Noen av høydepunktene er utdeling av kulturprisen for Eidsvoll kommune, korsang og hilsninger, og selvsagt hovedtaler og artister. 

Årets hovedtaler er stortingsrepresentant og leder for Senterpartiet,Trygve Slagsvold Vedum. Han har et nært forhold til Eidsvoll 1814. Trygve bor på Stange, og som han sier selv er det bare en liten svipptur fra Eidsvoll Verk. Han og familien besøker oss gjerne flere ganger i året, som publikum på ulike arrangement. 


Årets lokale artist har lenge vært regnet som et av landets største musikktalenter. Marius Lien fra Nes, lever og ånder for blues, og stiller med trio, egne låter og glitrende gitarspill. Som gjest på en av låtene, har han med seg Evelina Moholt fra Nannestad. Marius er, tross sin unge alder, en fullvoksen bluesgitarist som vi har hatt gleden av å ha på besøk to ganger tidligere, både på "Lørdagstoner" og sist i fjor under "Vårslepp i parken". derfor vet vi at Marius er klar for et større publikum.


Kveldsarrangementet avsluttes med konsert med Elisabeth Andreassen. Bettan er av våre mest folkekjære artister og har et stort publikum og et stort hjerte. Det store gjennombruddet i Norge kom med Bobbysocks, og siden den gang har det blitt en rekke med show, teater, konserter og TV-program. Bettan er multiinstrumentalist, sjangeroverskridende og uredd. 

Det siste året har mange fått med seg Bettan både i TV-programmet "Hver gang vi møtes" og med gripende joik i "Muitte Mu". I parken ved Eidsvollsbygningen blir det sanger på både norsk og litt svensk. Med seg på  scenen har hun Petter Anton Næss på tangenter og Tarjei Nysted på diverse strengeinstrumenter. Dette blir en nasjonaldagsfeiring av ypperste klasse. 

Vi gleder oss stort.