<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Vårslipp i Parken søndag 21. mai kl.12 – 16

Eidsvoll Verk-området fylles med aktiviteter og opplevelser for små og store: Den store hagefesten i Stallgården (hagemarked), Vårslipp i Parken ved Eidsvollsbygningen (kun søndag 21. mai), vår hos Kammerpikene klær og interiør og deilige matsmaker i Verkets kafeer.

Vi har invitert lokale poeter, musikere og kreative krefter. Hit kommer Eidsvoll kulturskoles barnekor som synger Wergeland, talentfulle kulturskoleelever som spiller Wergelands brudemarsj og som synger sanger av 1800-talskomponisten Kjerulf.

Det blir poeter og musikere i en skjønn blanding: Amund Maarud, Tom Stalsberg, Vidar «Piters» Pettersen, Odd Arne Klungseth, Astrid Ladderud, Sigmund «Siggen» Gundersen, Hilde Mæhlum, Rune Melby og Tove Fjellvang Lie. 

Skapende verksted for barn: Vi har et eget skapende verksted der barna kan lage flotte ting i papir: kreative hatter, fingerdukker og blomsterlenker. Alt under ledelse av en kyndig og kreativ aktivitetsleder. 

Gammeldagse uteleker for barn i alle aldre: Badminton, stylter, kjepphester og megasjakk. –Det er bare å kose seg med lek og moro! 

Fotoutstilling: Oslo Kameraklubb har latt seg fascinere av Eidsvoll Verk-området og industribygningene langs Andelva. Fotografene Harald Opheim og Karin Fajersson har fanget unike stemninger som vises i en utendørs fotoutstilling under Vårslipp-arrangementet. 

Wergeland for alle: Henrik Wergeland elsket våren, blomster, sommerfugler, småkryp – og alt hva naturen har å by på. Her kan alle bli kjent med Wergelands forunderlige verden, og la seg inspirere av Wergelands glede over naturen. 

Det store hagebordet: Museumsbutikken dekker opp et flott bord med inspirasjon til deilige dager med mat og drikke i hagen. Her blir det også salg av puter, duker, vakre ting til bordet, pledd – kort sagt det som trengs til et vakkert dekket bord i hagen. 

Vårens vakreste kaker med matblogger Kristin Ljøtun: Kristin driver bloggen Husmorlykke, og hun lager de vakreste og mest velsmakende kaker. Hos oss pynter hun muffins til de ser ut som nydelige sommerblomster og ballkjoler. Det blir salg av muffins og kaffe!http://www.husmorlykke.no/2017/04/17/varens-vakreste-sjokoladekake/

Gratis inngang. 
Arrangør: Eidsvoll 1814 og Vidar «Piters» Pettersen med venner.

Vi tar forbehold om endringer i programmet. 

Vår på Værket 20. og 21. mai: Vårslipp i Parken avvikles samtidig med Den store hagefesten - hagemarkedet i Stallgården rett ved Eidsvollsbygningen. Denne helga syder det av liv på hele Eidsvoll Verk-området med aktiviteter og tilbud hos Aktivitetsverket, Coffee Too og Kammerpikene.https://www.facebook.com/events/979525385512995/