<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1012619252206265&ev=PageView &noscript=1"/>

Spesialomvisninger

Vi har et knippe andre formidlingstilbud som kan bestilles i perioden oktober – mars:

17. mai-kongen Henrik Wergeland

1–7. trinn

Formidlingen tar utgangspunkt i en kjempestor bok om Norges og Eidsvolls store poet, Henrik Wergeland. Denne maksi-boka er laget av Eidsvoll 1814 og er helt unik. Den er vakkert illustrert og sammen med en leken formidling blir elevene kjent med Henriks spennende liv.

Demokratiske superhelter

8. trinn

Demokratisk medborgerskap er et overordnet tema på vei inn i norsk skole, og nettopp dette feltet er et satsningsområde for Eidsvoll 1814. Demokratiske superhelter har som mål å engasjere elever til å bry seg og til å delta i samfunnet – og til å tro på at de alle kan utgjøre en forskjell. – At de selv kan være en «demokratisk superhelt». Det tas i bruk ulike virkemidler som film, kostyme og ikke minst samarbeid om kreative oppgaver.

Grunnloven på 1-2-3

Videregående skole

Vi kan tilby et foredrag på 30 minutter om den norske Grunnloven som grunnlag for demokrati, menneskerettigheter og rettsstat. Grunnloven denerer og ordner staten og fastsetter borgernes rettigheter og plikter. Hovedprinsippene folkesuverenitet,likhet og maktfordeling har vært i Grunnloven helt fra 1814.

Grunnlovens siste § handler om at Grunnloven kan endres, og det er den blitt mange ganger – den er en levende grunnlov i takt med tida.